Програмистите остават без работа в Русия. Intel, AMD, Dell, Lenovo, HP

...
Програмистите остават без работа в Русия. Intel, AMD, Dell, Lenovo, HP
Коментари Харесай

Целия IT сектор спря работа в Русия, програмистите остават безработни

Програмистите остават без работа в Русия. 

Intel, AMD, Dell, Lenovo, HP etc. – на процедура всички високотехнологични компании стопираха активност на територията на Русия. Първата, която заяви за решението си беше Intel. На 25 февруари тя осведоми съветските си сътрудници, че приключва всички контракти и всички доставки и до седмица ще закрие представителството си в Русия.

На същата дата TSMC разгласи, че приключва съдействието си с съветски компании. Всички настоящи разработки на домашни процесори са спрени, техническите процеси, за които са извършени, към този момент не са налични. Ръководството на MCST търси благоприятни условия за връщане към старите планове и конфигурация да работят по китайски FAB, написа обстоятелства.бг.

Трудно е човек да си показа до какво може да докара това, тъй като от тези доставки зависи цялата модерна инфраструктура на страната: работата на банки, търговски вериги, логистика, железопътни и въздушни връзки, суперкомпютрите и други. И това е единствено началото, тъй като ще има протест от софтуерни компании, MS, Гугъл, Apple, Amazon, Meta (Facebook и т.н.), Adobe, Dropbox. Няма да има повече поддръжка, никакви абонаменти, без облаци, без системи за заплащане.

Друг огромен проблем е, че забележителна част от всички VPN и средства за заобикаляне на съветски и задгранични наказания също могат да бъдат деактивирани и не всички снабдители на хостинг ще продължат да си сътрудничат, с цел да повдигнат сървъра си с криптиран канал от тях.

Утешителното е, че доставките на потребителски артикули към момента не са спрели, преносими компютри, смарт телефони и така нататък – ще се продават както до момента. Под цялостната възбрана попадат единствено индустриалните технологии. Компании, които са били обвързани освен с хардуер - могат да развиват софтуерен бизнес.

Ако глобите не спрат, тогава Русия постепенно, само че неизбежно ще стартира да се връща към интервала, наименуван: „ Началото на компютърната епоха “, когато осведомителните технологии преди малко започнаха да се вкарват в промишлен мащаб и множеството консуматори на компютър бяха измежду домашни консуматори.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР